Specialistisch technieken

Specialistische technieken

Nagelbeugeltechniek

Een ingroeiende nagel komt voor wanneer een deel van de nagel in de huid dringt wat vaak tot een ontsteking kan leiden. Dit is meestal een gevolg van de nagel te kort of de hoek van de nagel schuin knippen.Nagelbeugeltechniek (nagelregulatie) richt zich op het verhelpen/voorkomen van dit probleem, zonder chirurgische ingreep. De diverse nagelbeugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen, afhankelijk van de conditie van de klant en de nagel. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door pedicures die zich hierin gespecialiseerd hebben of door een podotherapeut.

Orthese technieken

Een afwijkende teenstand kan leiden tot klachten. De gewrichten van de teen kunnen overbelast en pijnlijk raken. Meestal zorgt een afwijkende teenstand voor drukpunten waarop eelt en/of likdoorns ontstaan. Een likdoorn of een teveel aan eelt kan verwijderd worden, maar omdat de oorzaak (het drukpunt) niet verdwijnt komt het na verloop van tijd toch weer terug. Het doel van de orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de likdoorn, eeltvorming minder wordt of verdwijnt.

Antidruk technieken

Met diverse antidruktechnieken zoals vilt, foam, fleeceweb etc. kunnen pijnlijke drukpunten of wrijvingslocaties op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. Het eelt of de likdoorn wordt eerst verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurt met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen.

Nagelreparatie

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken, die dreigen in te groeien, kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met acryl of gel. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie, goed verzorgde nagels heeft. U hoeft zich dus niet meer langer te schamen voor uw teennagels want Acryl en gel geven mooie resultaten bij het corrigeren van teennagels. De tijdsduur van de behandeling  is afhankelijk van de staat waarin de nagel verkeert. Indien er zich geen bijzonderheden voor doen, groeit de gel/ acryl met de gezonde nagel uit. Uiteraard kunt u, voor een mooi en perfect resultaat, uw nagels tussendoor laten bij werken.